Benvolguts companys;
Davant de l’increïble i immens poder mediàtic, polític i econòmic que tenen les empreses productores d’energia se’ns fa molt difícil arribar amb el nostre discurs al gran públic. Se’ns fa difícil fer entendre a la gent que no és una lluita contra un tipus d’energia si no contra un tipus de model.
Elles, amb grans campanyes i mitjans bombardegen cada dia a la població per vendre les excel·lències d’aquest model però no expliquen ni quin és el preu que haurem de pagar tots ni tampoc que hi guanyaran ells.
Per desgràcia no tenim la patent d’aquesta desgràcia i avui a París, igualment , es troben totes les associacions que lluiten contra aquesta amenaça per denunciar l’especulació que s’està fent de l’energia,de la gent i el seu territori.
Aquesta Comarca sap prou bé de que parla. Som dotze poble amb tretze parcs eòlics projectats,alguns ja en fases avançades. Tots els parcs han seguit el mateix procediment:
enganyar a la població, amagar informació, menystenirals propietaris i sobretot posar els seus grans beneficis econòmics per sobre de la gent i el territori.
Aquestes grans empreses tenen grans aliats que estan permeten l’ espoli de la comarca i d’altres del país, és hora que també nosaltres comencem a arribar a més gent per fer sentir el nostre crit, que no és de súplica,és de justícia.
Els nostres governants sembla que només vulguin afavorir els interessos de les grans multinacionals, menyspreant d’una manera absoluta el territori i la gent. Aprofitem aquest acte per denunciar aquest cas flagrant d’incongruència amb allò que alguns d’aquests mateixos polítics s’hi van emplenar la boca a l’hora de reconèixer-nos el gran valor mediambiental de les nostres conrades, dotant-nos d’unes directrius, de les que ells s’hi van afanyar a publicitar-se com a promotors, necessàries per a seguir preservant un dels pocs entorns de tot Catalunya tant poc contaminat per l’acció humana.

No fa gaire temps enrere, quan tot això va començar a gestar-se, alguns representants dels nostres municipis van concebre la idea, no dubtem que amb tota la bona voluntat que els mereixia, que si a les nostres terres no hi deixàvem posar aquests monstres de ferro els nostres pobles desapareixerien, deixaríem d’existir; potser sí què en aquells moments no es veiés cap altre alternativa, pobra visió de futur, però el temps ha passat i ara, deu o dotze anys després les coses es presenten amb caires molt més positius: tenim millors comunicacions, hem aprés a donar-li el just valor als productes de la nostra terra, hi ha una aposta emergent d’oferta turística de qualitat... i precisament ara, quan podem començar a veure una bona línia a seguir, una aposta de futur en la qual hi juga un paper fonamental l’ indret on tenim la sort de viure-hi, l’entorn que tant ens han reconegut les institucions que han d’obrir aquestes vies de desenvolupament a tocar, ara serà quan aquests mateixos estaments ens tanquin les portes al nostre futur en pro d’uns interessos, abusius, excessius, a més d’obscurs?

Nosaltres diem NO!

Hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per a què això no passi, per a fer prevaldre el sentit comú i humà .Hem de fer sentir amb totes les nostres forces i arreu la veu de la raó.

Que quan els nostres fills ens preguntin el dia de demà: pare,mare, vosaltres què vau fer per aturar aquesta barbaritat, poguem aixecar ben alt el cap i dir NATROS VAM DIR NO!.