MANIFEST EN DEFENSA DELS ESPAIS DE LA BATALLA DE L’EBRE I EN CONTRA DELS PROJECTES EÒLICS A LA COMARCA

Companys i companyes,

ja estan aquí! a final ja han arribat. Después de tants anys de promeses eòliques per salvar la comarca i treure-la de la miseria per sempre més, les enormes màquines ja han començat a destruir lo que natres tant apreciem, la nostra terra, lo nostre paisatge, lo nostre patrimoni cultural i natural i la nostra MEMÒRIA HSTÒRICA.

 

Han començat de manera il·legal i prepotent, entran en finques de gent que no havia signat lo contracte, i sense la DECLARACIÓ D’UTILITAT PÚBLICA ni el PROJECTE EXECUTIU aprovats, tramits necessaris per poder iniciar l’obra. Han arranjat més terrenys de l’establert als contractes en finques d’afectats. I tot sota el silenci dels Ajuntaments, que no pronuncien ni una sola paraula del tema, ni saben, ni es preocupen de si els veinsdel seu terme municipal pateixen algun tipus de conflicte amb l’empresa constructota. Ni tant sols després de dos setmanes de l’inici de les obres s’hi havia atançat, quan aquesta és l’obra de més envengadura que mai s’ha fet en cap poble de la comarca.

 

Això demostra el que són la CLASSE POLITICA de la Terra Alta, uns mercenaris de les empreses especuladores del vent i uns traïdors que han venut la població i la seva comarca per un 2% de benefici, amagant i silenciant tot el procés. Com en pobles com Corbera que no s’han dignat a fer ni una sola reunió informativa per donar a conèixer el projecte.

 

Pero no solament són els Ajuntaments qui ha demostrat ser uns poca-vergonyes, també el Govern del Tripartit d’ “esquerres” en té les mans brutes. Han permés que COPCISA es vengués les centrals eòliques per 30 milions d’Euros abans de produir un sol quilowat, a ENERGIES DE PORTUGAL. Juntament amb el COMEBE, han girat la cara durant molt de temps, ocultant que hi havia restes de combatents en el lloc on s’havien de construir les centrals.

 

70 anys i dos dies ha hagut de passar per a què es recollissin les restes d’alguns dels combatents que van perdre la vida aquí en aquestes terres, 70 anys d’oblit i de mirar cap a una altra banda. Però al final la VERGONYA no ha pogut més i el Departament d’Interior i el Memorial Democràtic, han acabat per recollir part de les restes que feia anys que estaven damunt terra. Ho han pregonat tant com han pogut pels mitjans de comunicació, com una proesa del Govern de la Generalitat, dient que per fi es podrà “dignificar” les restes després de tant temps, això sí, ni paraula dels molins.

 

Però la realitat no és aquesta, la realitat és que si la gent amant de la història de la Guerra Cívil i de la Batalla de l’Ebre, els moviments socials de la comarca i l’Associació per la recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, no haguessin fet la labor de denunciar aquest fet, mai s’haguessin recollit aquestes restes. I volem dir una cosa forta i clara; les restes no s’han recollit per DIGNIFICAR-LES tal com afirma el Memorial Democràtic, s’han recollit per obris pas a les màquines i per rentar-se la cara el Govern i el COMEBE. Però que sàpiguen que naltres encara no hem tirat la tovallola, que per això estem aquí avui i seguirem lluitant fins al final. I si la Central Eòlica s’acaba consrtruint, serem natres també qui s’encarregarà tota la vida de recordar, que va ser el Govern del Tripartit qui va destruir els Espais emblemàtics de la Batalla de l’Ebre i el preciós paisatge de la nostra terra. Tot per la sed de diners, tot per interessos especulatius, disfressats amb l’excusa de les energies renovables. Interessos que els que aquí van morir, tant van lluitar-hi en contra arribant a deixar-hi la vida.

 

COMPANYS I COMPANYES, PER AIXÒ CRIDEM BEN FORT:

 

ATUREM LES OBRES, JA!!!!!!!

VISCA EL NOSTRE PATRIMONI!!!!!!!

VISCA LA NOSTRA MEMÒRIA HISTÒRICA!!!!!!

VISCA LA NOSTRA LLUITA!!!!!!

 

SALUT I DIGNITAT!!!!!!

 

Corbera, 6 de desembre de 2008.

 

# Kol·lectiu Organitzat per la kar@. #